Reklam
Arsiv

Blog okuruna not: 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren yeni projeler üzerine yoğunlaşmam nedeniyle uzun bir süre nReklam'a bizzat yeni yazı ekleyemeyeceğim. Ancak, konuk yazarlarımızdan gelen yazılar yayınlanmaya devam edecek. Sizler de daha önce başka bir kaynakta yayınlanmayan, blogun formatına uygun makalelerinizi blog[at]nreklam.com adresine, kişisel bilgileriniz ile birlikte ileterek yayınlatabilirsiniz. Bu süre zarfında paylaşımlarıma sosyal networkler üzerinden devam edeceğim. İlgili sitelere ait profillerim aracılığıyla beni takip edebilirsiniz. Görüşmek üzere.

Numan Arda ÇEBİ (FriendFeed, Twitter, Digg, Delicious) numanardacebi[at]gmail.com

Bildiğiniz üzere 24 Ekim’de Blogger’a erişim engellenmişti. Fakat girmek imkansız değil. YouTube engellendiğinde de en yaygın yöntem olan “tüneller vasıtasıyla giriş”, haliyle gerekenden fazla uğraştırdığından, farklı çözüm yollarına gidilmişti.

Yapacağımız küçük bir değişiklik ile engeli aşmak mümkün.

Vista ve XP’de; C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ klasörü altında bulunan Hosts dosyasını düzenleyerek Blogger’a girebileceğiz.

Şimdi aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın:

  1. Başlat’tan Çalıştır’a gelerek “C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts” yazıp “Tamam”a tıklayın,
  2. Karşınıza gelecek olan “Birlikte Aç” penceresinden tercih ettiğiniz herhangi bir metin editörünü (Notepad, Word vb.) seçip tekrar “Tamam”a tıklayın,
  3. Açılan Hosts dosyasının en altına aşağıdaki satırları kopyalayın,
  4. 72.14.207.191 blogspot.com
    209.85.165.191 www.blogspot.com
    72.14.207.191 blogger.com
    209.85.165.191 www.blogger.com

  5. Dosyayı kaydedip kapatın.

Hepsi bu kadar. İyi bloglamalar.

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!
  • Furl
  • Live
  • Mixx
  • MySpace
  • Pownce
  • Tumblr
  • Yahoo! Buzz
Yorumlar ve Geribildirimler
1 adet
Sizin Yorumunuz



Twitter
RSS
FriendFeed
Delicious'dan
Add to Technorati Favorites